Információk allergiások és vegetáriánusok részére

Információk allergiások, vegetáriánusok és vegánok részére
Allergiás vagy bizonyos összetevőkre? Az alábbi táblázat segítségével gyorsan áttekintheted a POM-BÄR termékek összetételét. Az itt közölt információk a legfrissebb receptek alapján készülő termékeinkre vonatkoznak. Receptváltozás esetén előfordulhat, hogy bizonyos ideig a régi és az új recept szerint készülő termékek a boltokban még párhuzamosan kaphatók. Ezért kérjük, hogy mindig figyelmesen olvasd el az adott termék csomagolásán található információkat.

 

Termék Glutént tartalmazhat* Laktózt tartalmaz Mogyorót tartalmaz Szezámmagot tartalmazhat* Vegetáriánusok fogyaszthatják**
POM-BÄR Original IGEN NEM NEM IGEN IGEN
POM-BÄR Ketchup IGEN NEM NEM IGEN IGEN
POM-BÄR Tejszínes-hagymás IGEN IGEN NEM IGEN IGEN
POM-BÄR Tejfölös-paprikás IGEN IGEN NEM IGEN IGEN
POM-BÄR Sajtos IGEN IGEN NEM IGEN IGEN

 

 

* A termék receptúrája nem tartalmaz glutént és szezámmagot, de az üzem glutént és szezámmagot tartalmazó terméket is gyárt.

**Ovo-lakto vegetáriánusokra vonatkozik.

A glutén
egy természetes fehérje-összetevő, amely a búzában és más gabonákban fordul elő, és amelyet sok ember szervezete nem tolerál megfelelően.

Az ovo-lakto vegetáriánusok
nem fogyasztanak leölt állatokból készült ételeket. Tojást (ovo) és tejtermékeket (lakto) viszont igen.

A vegán táplálkozásúak
semmilyen állati eredetű élelmiszert, így tojást, tejet és mézet sem fogyasztanak.